Verken de Toekomst van Werk en Opleidingen in de Technologie Sector! 🚀 Klaar om jouw carrière een boost te geven of te ontdekken?  Het NewTechFestival onthulde in oktober en november 2023  de onbegrensde kansen in de wereld van techniek, ongeacht je leeftijd! 🌐 Men kon ontdekken hoe technologie banen vormgeeft, van jong tot oud.

Het NewTechFestival is in initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn, NewTechPark en gemeente Apeldoorn en wordt mogelijk gemaakt door heel veel docenten, studenten, bedrijven en vrijwilligers.

In oktober/ november 2024 volgt de 4e editie!!! Blijf op de hoogte voor meer nieuws.

Aftermovie NewTechFestival 2023:

Voel de opwinding, herbeleef de innovatie en geniet van de bruisende energie van het NewTech Festival! Blik terug op de vonk die ontstond tussen nieuwsgierige geesten, deelden inzichten en ontdekten de grenzen van wat mogelijk is.

Programma NewTechFestival 2023:

Voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek!

    • NewTechFestival, Baan met Toekomst: Voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek. (Techniek Tastbaar, 3 november 2023 van 13:30 – 18:00 uur, en 4 november 2023 van 10:00 – 16:00 uur) Bedrijven presenteren hun techniek.
    • Leer Slim en Doe Wijs inspiratiemiddag/avond: Op 24 oktober 2023 is er voor docenten, ondersteunend personeel en bedrijven een inspiratiemiddag/avond die gericht is op frisse ideeën over onderwijs, techniek en leren buiten de school.
    • Let’s play the game: Leerlingen komen met school techniek ontdekken van 9 oktober tot en met 2 november 2023.

NewTechFestival: Baan met Toekomst!

 

Vrijdag 3 november 2023 van 13:30 – 18:00 uur met MORROG

Zaterdag 4 november 2023 van 10:00 – 16:00 uur met Andre Kuipers

Tijdens NewTechFestival laten bedrijven en organisaties zien wat er mogelijk is op het gebied van techniek in hun bedrijf. Van autotechniek tot gezondheidszorg, van recycling tot de bouw, van automatisering tot kunststoftechnologie.

  • MORROG (15:30 – 17:30 uur)

TWITCH STREAMER en YOUTUBER MORROG komt langs voor een meet en greet. Hoe is hij na een opleiding als vliegtuigingenieur streamer geworden? Zaal open vanaf 15:00 uur. let op: Vol is vol! Dus kom op tijd.

  • DR. ANDRE KUIPERS (12:00 – 13:00 uur)

Dr. Andre Kuipers is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door. Na jaren van training waarbij veel techniek kwam kijken ging hij aan boord mee als arts, wetenschapper, boordingenieur en onderhoudsmonteur. Kom jij luisteren naar zijn verhaal? let op: Vol is vol. Een meet en greet als je op tijd bent. Vanaf 11:30 uur gaat de zaal open.

Heb je ooit gedacht aan een baan in de techniek? Kom dan vooral kijken. Techniek is reuze interessant en is misschien jouw toekomst.

Aanwezig op vrijdag 3 november 2023:

Harbers trucks Apeldoorn BV, Gelre Ziekenhuizen, Hamer B.V., FBS (FOJA bedrijfswagen service),Reerink IJzerwaren, Ten Hove, Moekotte, BBA Pumps, Heijmans, Aventus, Remeha, Eduwinkel, Bredenoord B.V., De Bruin Process Equipment, Hollander Techniek, InfraVak, Linthorst Techniek & IW, CODA ExperienceLab, VolkerWessels Telecom, Altebra Sprinklertechniek, HCC, WKZ totaalinstallateur, TTB, Holland Colours, Schildersvakopleiding Zutphen / gezamenlijke Schildersbedrijven Apeldoorn, Bouwmensen Apeldoorn Transitiehuis Gelderland, Draisma Bouw, Metaal Techniek Apeldoorn, Opleidingen & Ontwikkelingsfonds Carrosseriebranche.

Aanwezig op zaterdag 4 november:

Harbers Trucks Apeldoorn BV, Holland Colours, Hamer, Moekotte, BBA Pumps, De Bruin Process Equipment, Cottus, Heijmans, Aventus, Bredenoord B.V., Alliander, Lucrato, UWV, Transitiehuis Gelderland, Factor Werk (WIJ-Techniek en Bouwmensen) en Gelders Vakmanschap, Altebra Sprinklertechniek, HCC, WKZ Totaalinstallateur, Schildersvakopleiding Zutphen / gezamenlijke Schildersbedrijven Apeldoorn, Linthorst Techniek & IW, TTB, VolkerWessels Telecom, Hollander Techniek, Metaal Techniek Apeldoorn, HYCOM B.V., Smart Packaging Solutions B.V.

Leer Slim en Doe Wijs!

Dinsdag 24 oktober 2023 voor medewerkers van bedrijven, docenten en ondersteunend personeel.

Deze bijeenkomst is helemaal gericht op frisse ideeën over onderwijs, techniek en leren buiten de school. We beloven je, dit wordt anders dan anders!

Het is belangrijk dat bedrijven en docenten samenwerken om ervoor te zorgen dat wat we leren, naadloos laten aansluiten op de eisen van het werk van morgen. Deze bijeenkomst is niet alleen leerzaam, maar ook een geweldige kans om te connecten met collega-docenten en medewerkers van bedrijven die net zo enthousiast zijn over de toekomst van onderwijs en werken als jij.

Interessant? Meld je dan aan via de onderstaande button.

Tijd: 15:15 tot 20:00 uur, inclusief walking diner.
Locatie: NewTechPark Apeldoorn

Let’s play the game


Let’s play the game
is van 9 oktober tot en met 2 november 2023 voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs en voor leerlingen in klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. We laten leerlingen ontdekken, leren en experimenteren. De ruimte van het NewTechPark bouwen we om – samen met bedrijven uit de regio – tot een inspirerende omgeving om kennis te maken met de zeven werelden van techniek. Leerlingen doen verschillende kleine concrete opdrachten en activiteiten.

Vorig jaar kwamen er 3.000 leerlingen naar het NewTechPark voor de tweede aflevering van Let’s Play the Game.