We kunnen niet zonder techniek in ons dagelijks leven. Techniek is overal en steeds worden er nieuwe en betere technieken ontwikkeld. Hiervoor zijn veel technici nodig. Werken in de techniek is uitdagend, zinvol en maatschappelijk relevant. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een leuke baan op eigen niveau te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en goede arbeidsvoorwaarden. Samen met bedrijfsleven, overheid en onderwijs, organiseren we deze dag speciaal voor mensen die vanuit een andere branche kiezen voor de overstap naar de techniek (zij-instromers).

Op zaterdag 4 november laten technische bedrijven en instellingen bij NewTechPark in Apeldoorn zien welke banen er zijn in de techniek. Ook presenteren de onderwijsinstellingen welke opleidingsmogelijkheden er zijn.

Beleef en verwonder door zelf dingen te maken en te doen!

De deelnemende bedrijven komen uit zeer uiteenlopende branches en geven hiermee een breed beeld van de moderne techniek en de mogelijkheden voor een loopbaan in de techniek, onder andere installatie technieken, autotechniek, oppervlaktebehandeling, automatisering, metaalbewerking, de bouw, defensie, techniek in de gezondheidszorg, elektrotechniek, kunststoftechnologie en nog veel meer!