New Tech People

NewTechPark wil zoveel mogelijk talenten inspireren om te kiezen voor techniek en werkt daarin samen met ondernemers, onderwijs & overheid in Apeldoorn en omgeving. In deze podcast serie is Max Dammers op zoek naar het geheim achter NewTechPark. De mensen achter het initiatief, de NewTechPeople, vertellen je over het waarom, het hoe en vooral; wat voegt het toe aan de Apeldoorn en de regio? Inmiddels al 7 jaar geleden gestart en zelfs genomineerd voor de Apeldoorn Business Awards 2022.

Podcast

In gesprek met Hildegonde

Hildegonde Mostert is vanuit Sterk Techniekonderwijs een enthousiast gebruiker van het New Tech Park. In deze aflevering spreekt Max Dammers haar over haar rol om de verschillende organisaties uit het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid met elkaar te verbinden. Hildegonde vertelt dat daar waar Jacob van chaos houdt, zij haar kwaliteit juist vindt in het gestructureerde. Hoe dat samen gaat levert soms interessante discussies, of leerzame momenten op.

Luister de podcast

Of luister op je favoriete platform

In gesprek met Jacob Brobbel

Jacob Brobbel is de initiatiefnemer van het New Tech Park en is daar zeven jaar geleden mee gestart. Wat zag hij wat anderen niet zagen? In deze aflevering spreekt Max Dammers hem over zijn rol als zo genoemd ‘controleur van de chaos’ en de urgentie tot veranderen. Jacob maakt daarbij de analogie naar de natuur. Benieuwd hoe hij zelf het geheim van NTP zou omschrijven en hoe hij zijn eigen rol daarbinnen ziet.

Luister de podcast

Of luister op je favoriete platform

In gesprek met Kees van Buuren

In deze aflevering over NewTechPeople spreekt Max Dammers met Kees van Buuren, adjunct directeur van Draisma en inmiddels twee jaar actief lid van de vereniging. Van skeptisch deelnemer naar bestuurslid en is nu zelfs enthousiast projecteigenaar die bedrijven over de streep trekt.  Max komt een stapje dichterbij het geheim van NewTechPark. Want hoe ziet de toekomst van de techniek er nou uit? En hoe helpt Kees om deze toekomst vorm te geven?   

Luister de podcast

Of luister op je favoriete platform

In gesprek met David Beij

Een kersverse nominatie voor de Apeldoorn Business Awards. Wat betekent winnen voor NewTechPark? David is naast zijn baan als strategisch relatiemanager bedrijven bij de gemeente twee dagen per week actief als procesmanager voor NewTechPark. Maar, wat doen een procesmanager nou eigenlijk? David vertelt in deze aflevering over het belang van eigenaarschap pakken, zijn wensen voor de toekomst en hoe zijn rol bij de gemeente aansluit op zijn rol binnen NewTechPark.

Luister de podcast

Of luister op je favoriete platform