NewTechPark: het laatste nieuws…

Op deze pagina ontdekt u ons laatste nieuws als eerste.

Heeft u zelf nieuws?
Laat ons dat weten via communicatie@newtechpark.nl.

Nieuws

Techniek geeft scholieren energie op NewTechPark in Apeldoorn

Techniek geeft scholieren energie op NewTechPark in Apeldoorn Oktober techniekmaand in Apeldoorn. Techniekfestival voor jeugd, ouders en onderwijs in het NewTechPark. Mooi verslag van de Stentor die afgelopen vrijdag aanwezig waren toen 23 bedrijven. ca 1.000 leerlingen met techniek aan het werk zetten. Klik hier voor artikel.   Achtergrond Techniekfestival:  Techniek is overal en toch […]

Nieuwsbrief September 2021

Nieuwsbrief September 2021   Lees het laatste nieuws van NewTechPark in de nieuwsbrief van september 2021 Lees Nieuwsbrief

4 oktober gaat het techniekfestival van start

Het is bijna zo ver! 4 oktober gaat het techniekfestival van start. Nieuwsgierig? Bekijk bijgaand filmpje Meer informatie is te vinden op de website www.newtechpark.nl/techniekfestival en aanmelden kan nog steeds. Voor Techniek Tastbaar op 8 oktober hebben we alleen nog plek tussen 16 en 20 uur, dus wees er snel bij. Let’s play the game […]

Nieuwsbrief NewTechPark maart 2021

Lees onze nieuwsbrief van maart 2021.

Verkiezing mbo-onderwijsteam van het jaar 2021

Smart Technology/team MEI van Aventus is door naar de volgende ronde van de Verkiezing mbo-onderwijsteam van het jaar 2021. Van de 70 nominaties mogen ze samen met 9 andere teams uit Nederland op 21 april pitchen voor een beroepsjury. Op 17 mei 2021 volgt de uitslag.

Student werkt mee aan mooie bedrijfsopdracht

Afgelopen week is het pakketje, dat Ten Have Metaalwerken eerder had bezorgd, uitgepakt en geïnstalleerd. Een mooie bedrijfsopdracht die één van onze leden, Ten Have Metaalwerken, met medewerking van Sven heeft uitgevoerd.

NewTechPark inspireert Apeldoorners voor techniek

Resultaat, daar houden we van. Dankzij de Regio Deal kunnen we tientallen projecten en innovaties die bezig zijn met de duurzame toekomst van onze regio financieel een duw geven.

Nieuwsbrief NewTechPark februari 2021

Lees onze nieuwsbrief van februari 2021.

Een zingende zaag op het NewTechPark!

Van ‘niets’ iets maken. Mensen die werkzaam zijn op het NewTechPark hebben haar vast al horen zingen. Deze prachtige elektrische ijzerzaagmachine heeft de Zorgwerkplaats gekregen van Reinard Olthuis en Henk Bijl van Vexcolt Europe B.V.. Dit bedrijf heeft zich onlangs gevestigd in Zwitsal Hotspot 64 op het Zwitsal Apeldoorn.

Verbouwing NewTechPark!

Onze locatie op NewTechPark Zwitsal Apeldoorn krijgt steeds meer vorm. De verbouwing en inrichting van onze ruimtes is één grote levende opdracht die samen met bedrijven, studenten en scholen vorm krijgen.

Gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen iedereen een fantastisch, gelukkig & gezond 2021! Graag zien we jullie in het nieuwe jaar 2021 weer op NewTechPark om samen onze dromen en ambities verder waar te maken.

Nieuwsbrief NewTechPark december 2020

Lees onze laatste nieuwsbrief van 2020.

Eerste E-Novation Hub van Nederland gaat E-waste tegen

Cirkelwaarde gaat samen met Weee Nederland, kringloopbedrijven Foenix Kringloop en reïntegratie en Stilema, het lectoraat Regio-ontwikkeling van Saxion Hogescholen, Aventus, SecondTech en andere ondernemingen de eerste E-novation hub (E-Hub) van Nederland in de Cleantech Regio realiseren. Op 1 februari 2021 gaat de fysieke E-Hub op het Zwitsal Apeldoorn in het NewTechPark formeel van start.

Circuliaire onderneming SecondTech ontwikkelt E-teststraat

Mooi verhaal van Manfred Kugel van Bart Steens de met hun bedrijf SecondTech een E-teststraat ontwikkelt Zij gaan in Q1 2021 een volgende mooie stap met partners verder vorm geven aan de E-novation Hub bij NewTechPark op Zwitsal Apeldoorn.

De creatieve zorgwerkplaat

Afgelopen week hebben we een kijkje genomen in de “Creatieve Zorgwerkplaats” in de voormalige hal Area055, die nu onderdeel van NewTechPark is.

Hollander Techniek, nieuw lid van NewTechPark

Hollander Techniek sluit zich aan bij NewTechPark. Samen met veel andere Apeldoornse bedrijven, onderwijsinstellingen en de Gemeente Apeldoorn slaan we de handen ineen om leerlingen, inwoners, bedrijven en onderwijsinstellingen te inspireren en te faciliteren om te kiezen en ontwikkelen in de techniek.

Aftermovie: Studenten maken overleg-hub

Bekijk de aftermovie over het proces van het maken van een ‘overleg-hub’ door de Smart Technology studenten van Aventus bij Bouwmensen Apeldoorn. Inmiddels is deze hub in gebruik bij NewTechpark

Aflsuiting 1e thema Technodiscovery: Robitica

Technodiscovery heeft vandaag het thema robotica afgesloten. De afgelopen periode hebben weer veel leerlingen op de basisschool geoefend met diverse soorten robotjes. Als kers op de taart hebben de leerlingen de afgelopen weken bij NewTechPark op Zwitsal Apeldoorn de Lego Mindstorms geprogrammeerd en daarmee diverse opdrachten uitgevoerd.

Schaufeli Wegenbouw, nieuw lid van NewTechPark

Trots kunnen we melden dat ook Schaufeli Wegenbouw zich aangesloten heeft bij NewTechPark in Apeldoorn.
Dit familiebedrijf is al meer dan 50 jaar een begrip in Apeldoorn. Specialist in wegenbouw, straatwerk en riolering in Apeldoorn.

Wittenborg studenten bezoeken NewTechPark

Als onderdeel van hun ProjectWeek bezocht een groep studenten Wittenborg University het bedrijf SecondTech op de Energie Frabriek Apeldoorn en NewTechPark. De studenten waren betrokken bij activiteiten waarbij ze zich moesten buigen over de kwestie duurzaamheid door innovatie van circulaire bedrijfsideeën’. Het belangrijkste doel van dit real-life project is om onze studenten aan te moedigen zich bewust te zijn van milieuproblemen die de wereld teisteren.

Hamer, nieuw lid van NewTechPark

Vol trots kunnen we melden dat Hamer partner is geworden van NewTechPark in Apeldoorn.

Bakkerij Fuite, nieuw lid van NewTechPark

Bakkerij Fuite B.V. is partner geworden van NewTechPark in Apeldoorn. We zijn heel blij met de deelname van deze industriële bakker.

Scholieren aan de slag met Robotica

Technodiscovery is weer gestart dit schooljaar. Op 28 oktober jl kregen de leerkrachten van de deelnemende scholen aan het thema robotica uitleg over de lesstof die ze samen met kinderen op school behandelen. Daarnaast namen ze een kist met diverse robotjes in ontvangst. Deze robotjes, met uitgebreide handleidingen zijn ter beschikking gesteld door De Rekenwinkel uit Apeldoorn.

Online kennissessies Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Bedrijven die doorlopend investeren in het ontwikkelen van hun medewerkers verbeteren hun positie in de markt en hebben meer binding met hun medewerkers. Deze bedrijven stellen medewerkers in staat hun werk aan te passen aan een voortdurend veranderende omgeving.

Bericht vanuit de Bouwcommissie

Daar waar we ooit zijn begonnen met een ruimte voor Technodiscovery in Area055 hebben we inmiddels ook de naastgelegen hallen tot onze beschikking. Om deze locatie 2.500m2 goed in te richten is de ondersteuning van velen nodig. Door het bestuur is een bouwcommissie opgestart. Hierin zitten medewerkers van Linthorst installatie techniek voor de W installatie , Bouwmensen Apeldoorn voor de bouwkundige zaken en Hollander Techniek voor de elektrische installatie.

Loopbaan oriëntatie

Meneer Ensing weer voor de klas? Jazeker! Vanuit NewTechPark verzorgde Jans Trainingen Loopbaan oriëntatie (LOB) met als titel: ‘techniek enzo’. Mooi om met 50 leerlingen van Edison College Apeldoorn te praten over beroepskeuze, over kansen en over wat je moet kennen en kunnen om je droombaan te verwezenlijken.

Nieuws over locatie NewTechPark

Vanaf 1 september hebben we de beschikking over een gave hal van ca 2.500 m2 op Zwitsal Apeldoorn. Samen met de studenten Smart Technology van Aventus, de bouwcommissie en diverse bedrijven wordt in een levensechte hybride leeromgeving gewerkt aan het ontwerp, verbouwen en inrichten van onze locatie NewTechPark. Voor meer informatie zie bericht van de bouwcommissie

Even voorstellen: bestuur NewTechPark

Graag stellen wij u het bestuur van de vereniging NewTechPark voor. In volgende nieuwsbrieven vertellen we wat meer over onze bestuursleden.

Hack4Care

Help mee zorg op afstand te vernieuwen!
Van vrijdag 20 t/m zaterdag 21 november organiseert Apeldoorn IT in samenwerking met regionale zorginstanties een Hackathon.

Regiodeal Cleantech Regio

Goed nieuws. NewTechPark maakt onderdeel uit van de regiodeal Cleantech Regio die eerder dit jaar is gesloten met het Rijk en provincie Gelderland. Het doel van de Regio Deal is het leggen van een structurele basis voor een langdurige aanpak om in de regio groene, duurzame en inclusieve economische groei te realiseren. De investeringen, waar NewTechPark in meedeelt, moeten werken als een hefboom voor toekomstige samenwerkingen.

NewTechPark van start met Smart Technology studenten Aventus

Vanaf 1 september hebben we de beschikking over een gave hal van ca 2.500 m2 op Zwitsal Apeldoorn. Samen met de studenten Smart Technology van Aventus, de bouwcommissie en diverse bedrijven wordt in een levensechte hybride leeromgeving gewerkt aan het ontwerp, verbouwen en inrichten van onze locatie NewTechPark. Voor meer informatie zie bericht van de bouwcommissie

Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn e.o.

Als NewTechPark werken we samen me Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn e.o. Een jaar geleden hebben ze van het ministerie groen licht gekregen om Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. te gaan uitvoeren. Er is in de tussentijd veel gebeurd.

Oprichting Vereniging NewTechPark in Apeldoorn

Afgelopen vrijdag 31 januari jl. is de vereniging NewTechPark opgericht. Wim Hoetmer van de Veluwse Onderwijsgroep en Pieter Mulder van Mulder Systems tekenden voor een langdurige commitment en samenwerking tussen Onderwijs en Bedrijfsleven in Apeldoorn en regio.

Eerste inclusieve Technohub in Nederland van start in Apeldoorn

Een slim projectiesysteem dat medewerkers met en zonder arbeidsbeperking helpt om zich snel een nieuw productieproces eigen te maken en ook nog eens de kwaliteit borgt.

NewTechPark gestart: Apeldoornse broedplaats waar techniek tot leven komt

NewTechPark Apeldoorn is open! Ruim 150 Scholieren hebben op woensdag 18 september het startsein gegeven voor NewTechPark in Area055, op het voormalige Zwitsalterrein.

Presentatie plannen NewTechPark

Op 2 juli is in Area055 het plan voor het NewTechPark Apeldoorn gepresenteerd aan een groep van meer dan 120 geïnteresseerden vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

NewTechPark aanwezig op Business4School

NewTechPark is aanwezig op de Business4School bedrijven en beroepen markt! Deze dagen gaan we met leerlingen in gesprek. Gaan ze kiezen voor techniek? Wat vinden ze zo leuk aan techniek? Wat hebben ze nodig om te kiezen voor een baan in de techniek?

Nieuwsbrief NewTechPark

Schrijf u nu in!

Wilt u al het nieuws over NewTechPark volgen? Wilt u niets missen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. Het laatste nieuws ontdekt u als eerste.

    Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.