Over NewTechPark

NewTechPark is een vereniging en helpt jongeren en volwassenen ontdekken hoeveel kansen techniek biedt. Van studie tot baan. Samen met slim onderwijs. Samen met innovators uit de maakindustrie, techniek en IT. Kortom, leren, ontdekken en innoveren op en met NewTechPark, in Apeldoorn en daarbuiten. Door de verenigingsstructuur zitten de leden uit zowel het onderwijs als bedrijfsleven daadwerkelijk aan het stuur vanuit een bottomup-topdown organisatiestructuur.

Onze missie
“NewTechPark inspireert en faciliteert mensen, bedrijven en onderwijsinstellingen om te kiezen zich een leven lang te ontwikkelen in de techniek. Dit doen we niet alleen centraal en fysiek op een gave plek op de Zwitsal, maar ook met meerdere satellieten binnen heel Apeldoorn. Kortom, NewTechPark bundelt, bindt en beweegt!”

Lees meer over onze missie, kernwaarden en visie.

Over

Waar staan we voor?

Techniekpromotie

Techniekpromotie met focus op verkennen, kiezen, leren en doorleren.

Sterke netwerken

Direct toegang tot netwerken, met bedrijven uit diverse branches en sectoren, onderwijsinstellingen van primair onderwijs t/m hoger onderwijs, studenten en medewerkers van de toekomst. Actuele informatie op het gebied van human capital en verdieping op thema’s van techniek en toegang tot andere regionale netwerken en faciliteiten.

Eén programma,
één loket ruilen

Eén programmering en één loketfunctie. Door te bundelen, verbinden en zichtbaar maken van bestaande en nieuwe techniekinitiatieven. NewTechPark is verbonden met andere inspirerende leeromgevingen (satellieten) in zowel Apeldoorn als de Cleantech Regio.

Leren, experimenten, innoveren

Leren, experimenteren en innoveren op een inspirerende plek op de Zwitsal en andere satellieten in Apeldoorn, waar techniek in brede zin tot leven komt en bedrijven, onderwijs en overheid samenwerken met scholieren, studenten, docenten en medewerkers aan (persoonlijke) ontwikkeling.

Voor wie?

Talenten: van jongeren tot zij-instromers
Heb je iets met techniek? Doe dan mee met de Techhubs en activiteiten op NewTechPark Apeldoorn. Spelenderwijs ontdek jij waar jouw techniekkracht ligt, dé kickstart voor techniektalenten zoals jij, van jongeren tot en met zij-instromers. NewTechPark biedt starters, switchers en zij-instromers kansen op werk in de techniek. Ook geeft het vakmensen alle kans om door te leren en bij te blijven met alle ontwikkelingen in hun vakgebied.

Bedrijven: nieuwe medewerkers & nieuwe ideeën
Zoekt uw bedrijf gemotiveerde technici? Of wilt u technisch innoveren? Start dan op NewTechPark en versnel uw groei en realiseer uw ambities. Maar ook om je medewerkers bij te leren en samen te werken met onderwijs, talenten en andere bedrijven

Scholen: levensecht techniekonderwijs
NewTechPark helpt po- en vo-scholen, maar ook MBO, HBO en WO, om doelgericht en eigentijds techniekonderwijs te geven, sámen met bedrijven, op NewTechPark. De nieuwste vormen van innovatief en praktijkgericht leren krijgen hier praktisch vorm.

Resultaatgerichte bottomup-topdown organisatie

NewTechPark is een actieve vereniging opgebouwd rondom gemotiveerde en concreet participerende betrokkenen, zowel uit het onderwijs als bedrijfsleven. Vanuit een resultaatgerichte bottomup-topdown organisatie geven kartrekkers met hun programma’s en activiteiten concreet invulling aan de missie en visie van NewTechPark. Hierbij adequaat en professioneel ondersteund door een lean team van aanjagers, verschillende commissies en een gebalanceerd samengesteld bestuur met daarin vertegenwoordigers vanuit de drie O’s.

Samenstelling bestuur:
Henk Wijnsma – voorzitter

Onderwijs:
John Odinot – secretaris- Veluwse Onderwijsgroep (directeur VO)
Cathelijne Pape – bestuurslid – Aventus (sectordirecteur Techniek)
vacature  – bestuurslid namens PO

Bedrijfsleven:
Jaap Fluit – penningmeester – Bredenoord (CEO)
Pieter Mulder – bestuurslid – Mulder Systems (Algemeen Directeur)
Kees van Buuren – bestuurslid – Draisma Bouw (Adjunct Directeur b.d.)

Overheid:
Etienne Vermeulen- adviseur – Gemeente Apeldoorn (relatiemanager maakindustrie en techniek)

Partners

NewTechPark is altijd op zoek naar actieve partners. Onze samenwerking is op tal van manieren in te vullen. Benieuwd? Ga nu naar partners. Hieronder ziet u alvast wie u voorgingen.

Missie, kernwaarden en visie

Onze missie

We brengen het bedrijfsleven, talenten en onderwijs samen in een praktijkomgeving waar het ontwikkelen van (vak)mensen in duurzame technologie centraal staat met een focus op een leven lang ontwikkelen. Dit doet we met het oog op het verhogen van de kwantitatieve en kwalitatieve toeleiding van technische arbeidskrachten richting bedrijven in Apeldoorn e.o. gerelateerd aan continuïteitsvraagstukken.

We leveren hiermee een bijdrage aan het borgen van de economische bedrijvigheid en werkgelegenheid voor Apeldoorn e.o., waarin iedereen meedoet.

Bedrijven en onderzoeksinstellingen innoveren in inspirerende leer- en werkomgevingen binnen en buiten NewTechPark. Ze ontmoeten nieuwe samenwerkingspartners en maken gebruik van NewTechPark om hun medewerkers te laten scholen en om nieuw talent te ontdekken.

Onze kernwaarden

* leven lang ontwikkelen * samenwerken * techniek en innovatie * ontwikkelen en ontdekken * kiezen * ontmoeten * duurzaam * meesterschap

Onze visie

NewTechPark zorgt voor verbinding tussen het bedrijfsleven en onderwijs en overheid in Apeldoorn en omgeving. Wij inspireren en faciliteren de keuze voor de techniek. We ontwikkelen en leiden op voor alle mensen jong en oud met belangstelling voor techniek en bieden directe toegang tot elkaar ter voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Samen werken we aan nieuwe technologie en maken we een leven lang leren en ontwikkelen op het terrein van innovatieve techniek mogelijk.

We maken het mogelijk om keuzes en doorontwikkeling te maken voor techniek. Leren om te ontdekken, onderzoeken en ondernemen.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Apeldoorn en omgeving zich kan verbinden met de mogelijkheden van techniek in onze regio.

Samen zetten we in om het tekort aan personeel op de technische arbeidsmarkt op te lossen.

We organiseren één omgevingsloket waarin netwerken van bedrijven en organisaties zich bezighouden met techniek en technologie.

Samen staan we voor de opdracht dat er verbinding ontstaat en dat er gebruik van gaat worden gemaakt. Samen verkennen hoe toekomstige uitdagingen zich ontwikkelen is daarom essentieel. We stimuleren onze bedrijven en kennisinstellingen om met creatieve, vernieuwende oplossingen te komen. Zo maken we van maatschappelijke uitdagingen nieuwe economische kansen én dragen we bij aan een duurzamere, gezondere en veiligere samenleving.

Nieuwsbrief NewTechPark

Schrijf u nu in!

Wilt u al het nieuws over NewTechPark volgen? Wilt u niets missen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. Het laatste nieuws ontdekt u als eerste.

    Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.