TechnoDiscovery: techniek ontdekken vanaf primair en voortgezet onderwijs

Wat is het?
TechnoDiscovery is een technische educatieve werkplaats waar leerlingen van alle basisscholen en voortgezet onderwijs uit Apeldoorn op een creatieve manier kennis over en ervaring met techniek opdoen. Samen en schouder-aan-schouder met de gemeente Apeldoorn, basisscholen, pabo’s, technische bedrijven en het mbo. Daarbij besteden we ook aandacht aan bewustwording over het milieu, de opwarming van de aarde, duurzame energie en recycling van materialen.

Ontdekken

Voor wie?

TechnoDiscovery biedt compleet uitgewerkte lespakketten aan voor leerlingen en leerkrachten van het primair en voortgezet onderwijs aan de hand van verschillende thema’s. Wij ondersteunen daarmee de leerkrachten in het geven van de lessen op school.

Programma 2023-2024

In het komende schooljaar gaan we wederom intensief samenwerken met diverse partners van NTP zoals Sterk TechniekOnderwijs Apeldoorn e.o.,  CodeClub en het CODA ExperienceLab. Deze samenwerking leidt tot een breder aanbod in het programma en tot een kwaliteitsimpuls en vernieuwing in het lesmateriaal. We bieden 4 thema’s aan:

  1.  Voeding & Natuur / Recycling
  2.  Ontwerp, productie en wereldhandel / Robotica
  3. Digitaal, media en entertainment NIEUW!
  4. Wonen, Werken & Verkeer / Constructies-Duurzame Energie VERNIEUWD!

Overige Activiteiten in 2023-2024

 • NewTechFestival
 • Girls’Day
 • Hightech & Science / Coderen

Meer info over lesprogramma’s: klik hier

Meer weten?

Remko Mulder is algemeen aanspreekpunt. Heb je vragen, ideeën, opmerkingen of als je de locatie eens wil bezoeken, neem dan contact op met Remko. Telefoon :06-27032721 E-mail :remko@newtechpark.nl

Aansluitende naschoolse activiteiten in CODA ExperienceLab

CODA ExperienceLab is een openbare maakplaats en educatiecentrum waar jong en oud kan (leren) werken met nieuwe technieken zoals 3D printen, virtual reality en lasersnijden. CODA ExperienceLab en TechnoDiscovery werken samen om techniekonderwijs in Apeldoorn en omstreken op de kaart te zetten. CODA ExperienceLab biedt per thema een aansluitend programma op woensdagen tussen 14.00 en 16.00 uur. Deze activiteiten zijn gratis en kunnen door leerlingen buiten schooltijd op eigen gelegenheid bezocht worden.

Voor een groepsbezoek neem je contact op met het team van CODA ExperienceLab via: innovatie@coda-apeldoorn.nl | 06-15283929 kijk voor het overzicht van educatieve programma’s op: https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/educatie/primair-onderwijs