Techniekfestival Save the date 4-29 oktober 2021!

Wat is het?
Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. en NewTechPark organiseren in oktober het techniekfestival. Techniek is overal! Tijdens het techniekfestival in oktober 2021 maken we dat heel concreet.

Wat gaan we doen:
Techniek wordt tastbaar en beleefbaar met veel activiteiten in Apeldoorn en Epe.

Het Techniekfestival is een initiatief van Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. en het NewTechPark. Het is voor leerlingen van het vmbo en de bovenbouw van het basisonderwijs. Zij maken kennis met de rol van techniek in de wereld van alle dag. Hoe we dat precies gaan doen, laten we in de komende periode weten op deze pagina.

Ontdekken

Voor wie?

Maar niet alleen voor de leerlingen zijn er activiteiten. Ook de docenten van het voortgezet onderwijs en de leerkrachten van de basisscholen worden uitgedaagd grenzen te verleggen en nieuwe context voor hun lessen te ontdekken. De ouders worden uitgenodigd om op speciale momenten met hun kinderen de ontdekkingen van de wereld van techniek samen te doen.

7 werelden van techniek:

Het NewTechPark (NTP) in Apeldoorn speelt in deze maand een belangrijke rol. De ruimte van het NTP wordt dan samen bedrijven uit de regio en Jetnet/Technet omgebouwd tot een inspirerende omgeving om kennis te maken met de 7 werelden van techniek. Deze inspirerende omgeving nodigt uit om te ontdekken, te leren, te innoveren en te experimenteren en deze inrichting krijgt een plek op het NewTechPark in Apeldoorn.

Aanmelden

Binnenkort kan er aangemeld worden via deze website.

Techniek staat centraal in de maand oktober in de regio Apeldoorn e.o. Wij hebben er zin in en hopen u dan te ontmoeten.