Nieuwe Keuzemodule Laadpaal Installateur bij ROC Aventus!

We zijn verheugd aan te kondigen dat ROC Aventus een belangrijke stap heeft gezet in de opleiding van toekomstige elektrotechnici met de introductie van het keuzedeel Laadpaal Installateur. Deze MBO-keuzemodule wordt aangeboden op het inspirerende NewTechPark in Apeldoorn, waar diverse opstellingen zijn ontworpen om studenten alles te leren over laadinfrastructuur.

Sinds 26 oktober hebben we het genoegen gehad om 12 enthousiaste studenten elektrotechniek te verwelkomen voor deze nieuwe en innovatieve module.  Sinds februari is er hard gewerkt om deze module te ontwikkelen tot een interactieve en boeiende training, die volledig digitaal wordt aangeboden. Met behulp van een interactief programma krijgen studenten de kans om in hun eigen tempo vertrouwd te raken met laadinfrastructuur voordat ze de praktijkdagen ingaan.

De samenwerking met Park&Charge is essentieel geweest voor het succes van deze module. Zij hebben kosteloos laadpalen beschikbaar gesteld voor praktijklessen en waardevolle inzichten geleverd over bijbehorende software. Ook Hollander Techniek ondersteunt de module met essentiële materialen, terwijl onze studenten een verrijkende ervaring hebben opgedaan door een bezoek te brengen aan ElaadNL, het vooraanstaande kennis- en innovatiecentrum in Arnhem.

Met deze nieuwe keuzemodule vervult ROC Aventus een leidende rol in het opleiden van specialisten op het gebied van laadinfrastructuur. Deze specialisten zijn essentieel voor de toekomst van duurzame mobiliteit in Nederland. Vanaf 1 januari 2024 bieden we deze training ook aan als bijscholing voor werknemers uit het bedrijfsleven.

Laten we samen bouwen aan een duurzamere toekomst! 💡🌍 #DuurzameMobiliteit #Elektrotechniek #Innovatie #Onderwijs #ROC Aventus

Recent nieuws

IMG_1553

Nieuw programma Technodiscovery: Wereld van Digtaal, Media en Entertainmaint

ROC Aventus heeft een belangrijke stap gezet in de opleiding van toekomstige elektrotechnici met de introductie van het keuzedeel Laadpaal Installateur op NewTechPark

foto

NewTechFestival 2023: Baan met Toekomst!

Omdat we groeien als organisatie en er steeds meer programmaonderdelen bijkomen hebben we een overkoepelende naam voor het totale event bedacht: NewTechFestival! Het NewTechFestival is er voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek. Op 3 en 4 november bij het NewTechPark (Zwitsalterrein Apeldoorn) kun je een kijkje komen nemen. Bedrijven presenteren hun technische snufjes aan bezoekers van het event. Op vrijdagochtend komen schoolklassen van het basis- en middelbaaronderwijs met leerlingen en in de middag en zaterdag is er een vrije inloop voor iedereen. Zet het in je agenda

Copyright Peter Lous_Festival4

Opening Zero Waste Week Apeldoorn met festival op NewTechPark

De derde editie van de Zero Waste Week Apeldoorn (10 t/m 16 september) wordt op 10 september feestelijk geopend met een tof festival voor jong en oud bij NewTechPark (op het Zwitsalterrein).