Bericht vanuit de Bouwcommissie

Daar waar we ooit zijn begonnen met een ruimte voor Technodiscovery in Area055 hebben we inmiddels ook de naastgelegen hallen tot onze beschikking. Om deze locatie 2.500m2 goed in te richten is de ondersteuning van velen nodig. Door het bestuur is een bouwcommissie opgestart. Hierin zitten medewerkers van Linthorst installatie techniek voor de W installatie , Bouwmensen Apeldoorn voor de bouwkundige zaken en Hollander Techniek voor de elektrische installatie.

Insteek is dat de aanpassingen in het gebouw aan de wettelijke gestelde eisen en normen blijven voldoen. Elke dinsdag morgen komt de bouwcommissie bij elkaar voor overleg. Hierbij is vanuit Aventus een projectleider aangesloten. Gezamenlijk worden de wensen en ideeën met elkaar besproken en gedeeld. Omdat de opleiding Smart technology van Aventus vanaf 1 september al is gestart in het gebouw is de aanpak volledig nieuw en wordt voor deze studenten het project neergezet als één grote levende opdracht. Belangrijk hierin is dat er duidelijk gecommuniceerd wordt en afspraken nagekomen worden.  Niets “nieuws” dus maar voor deze studenten en voor ons als bedrijven is dit wel een nieuwe situatie. Maar ook een unieke situatie hoe mooi is het als je het op deze manier kunt leren en de techniek gelijk vast kunt pakken. Hetzij vanuit je ontwerp skills of gewoon omdat je meer hands on bent, juist samen zal het zich verder ontwikkelen.

We beginnen eerst met het verwijderen van de oude toilet ruimtes. Ook komen er een aantal doorgangen waar de muur voor verwijderd dient te worden. Dit zal plaats vinden buiten de les uren van de Studenten, veiligheid staat hierin voorop. Vervolgens zal er alleen maar opgebouwd gaan worden.

  • Er komt een compleet nieuwe toiletruimte met minder valide toilet,
  • Er komen nieuwe kozijnen, en er wordt gekeken naar hergebruik
  • Er wordt nagedacht over een mooie inrichting en opmaak van de presentatie/les ruimte.
  • Er komen verschillende ruimtes, Labs, een professionele leer en trainingsomgeving om allerlei specifieke competenties en vaardigheden onder de knie te krijgen. Dus een E en W skills Lab, DC Lab, 3D lab, Scrum Lab, Multi Lab …en er zijn nog veel meer  labs in ontwikkeling.

Aan deze ruimtes wordt nu gewerkt door de studenten samen met de bedrijven. Dit verlangd van de bedrijven iets meer tijd en begrip om zoveel mogelijk de inzet van de studenten te kunnen gebruiken. Zo gaan ook de student stukadoors hier aan het werk. Er zijn een zevental projectgroepen gevormd en de studenten hebben alle ruimtes ingemeten en ingetekend. Ook hebben ze een programma van eisen besproken met de stakeholders van de verschillende labs. Hierdoor is er inzicht in wat we gezamenlijk voor ogen hebben.

We staan aan het begin van een nieuwe ontwikkeling, waar samenwerking tussen Overheid, Ondernemers en Onderwijs nu van er over praten getransformeerd is naar samenwerken in uitvoering.

Namens de bouwcommissie

Theo Burghout

Recent nieuws

IMG_1553

Nieuw programma Technodiscovery: Wereld van Digtaal, Media en Entertainmaint

ROC Aventus heeft een belangrijke stap gezet in de opleiding van toekomstige elektrotechnici met de introductie van het keuzedeel Laadpaal Installateur op NewTechPark

laadpaal

ROC Aventus start nieuwe Keuzemodule Laadpaal Installateur

ROC Aventus heeft een belangrijke stap gezet in de opleiding van toekomstige elektrotechnici met de introductie van het keuzedeel Laadpaal Installateur op NewTechPark

foto

NewTechFestival 2023: Baan met Toekomst!

Omdat we groeien als organisatie en er steeds meer programmaonderdelen bijkomen hebben we een overkoepelende naam voor het totale event bedacht: NewTechFestival! Het NewTechFestival is er voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek. Op 3 en 4 november bij het NewTechPark (Zwitsalterrein Apeldoorn) kun je een kijkje komen nemen. Bedrijven presenteren hun technische snufjes aan bezoekers van het event. Op vrijdagochtend komen schoolklassen van het basis- en middelbaaronderwijs met leerlingen en in de middag en zaterdag is er een vrije inloop voor iedereen. Zet het in je agenda