Kinderburgemeester opent Tiny Town Apeldoorn

Gisteravond opende onze kinderburgemeester Lian, in aanwezigheid van een grote groep kinderen en hun ouders, Tiny Town Apeldoorn op NewTechPark.

In navolging op het techniekfestival afgelopen oktober zijn leerlingen van het basisonderwijs en VMBO uit Apeldoorn en Epe bij wijze van proef aan de slag gegaan met één van 7 werelden van techniek, namelijk “Wonen, Werken en Verkeer”.

De kinderen hebben onder begeleiding van vakmensen uit bedrijfsleven diverse duurzame Tiny Houses, bedacht, ontworpen en gemaakt. Het resultaat: “Tiny Town Apeldoorn” met diverse maquettes en kleine ingerichte huisjes.

De proef is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn in samenwerking met Bouwmensen Apeldoorn, IW, Coda ExperienceLab en NewTechPark. Doel is om kinderen te enthousiasmeren voor techniek en hier structureel lesprogramma’s voor maken die aan alle kinderen gegeven kunnen worden.

——————————————————————————

De vereniging inspireert en faciliteert Apeldoornse talenten, bedrijven en onderwijsinstellingen om te kiezen zich een leven lang te ontwikkelen in de techniek. NewTechPark is altijd op zoek naar actieve partners. Meer info? Zie de nieuwe website www.newtechpark.nl of stuur een mail naar contact@newtechpark.nl

Recent nieuws

vrijwilliger

Vrijwilligers workshopbegeleiding gezocht!

Vrijwilligers gezocht voor workshopbegeleiding! Het hele jaar door komen leerlingen bij ons workshops volgens waarbij ze lekker praktisch aan de slag gaan.

gastheer en gastvrouw

Vrijwilliger gezocht: Gastheer/vrouw NewTechPark

Vrijwilligers gezocht als gastheer/ gastvrouw op NewTechPark om o.a. gasten verwelkomen en de weg wijzen bij activiteiten, helpen bij voorbereiding van bijeenkomsten en evenementen en verzorgen cateringwerkzaamheden.

Podcast Artwork NTP

New Tech People – in gesprek met Hildegonde Mostert

Hildegonde Mostert is vanuit Sterk Techniekonderwijs een enthousiast gebruiker van het New Tech Park. In deze aflevering spreekt Max Dammers haar over haar rol om de verschillende organisaties uit het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid met elkaar te verbinden. Hildegonde vertelt dat daar waar Jacob van chaos houdt, zij haar kwaliteit juist vindt in het […]