Röntgen Award

Apeldoorn start dit jaar met een prachtig nieuw initiatief en daar kan jij bij zijn. De Röntgen Award!

Meer weten? Begin oktober is de kick-off bijeenkomst op jouw school –> Start jij met een project, zorg dan dat je erbij bent!

Met de Röntgen Award krijg je:

  • erkenning voor je talent, inzet en originaliteit
  • eeuwige roem door het Röntgen Award register
  • een mooier en waardevoller CV
  • feedback van een deskundige jury
  • een uitgebreid netwerk met het jaarlijkse Röntgen Award NetwerkEvent

Meld je aan!

Overleg met je studiebegeleider en de Röntgen Award Ambassadeur van je opleiding. Zij helpen je graag!

Röntgen, wereldberoemde Apeldoorner! Willem Conrad Röntgen ontdekte de röntgenstralen in 1895. Een baanbrekende ontdekking in o.a.  de geneeskunde. Willem Röntgen was nieuwsgierig, nauwkeurig, creatief en een doorzetter. Zijn motto: het delen van kennis is de beste manier om kennis verder te ontwikkelen

Een deskundige jury beoordeelt je project op vier onderdelen:

  1. Concept: Hoe is het idee ontstaan? Mogelijke behoefte of noodzaak? Welke uitwerking?  Communicatie, samenwerking en documentatie.
  2. Impact: Hoe uniek? Welke voordelen? Hoe en wat levert het op
  3. Uitwerking: Hoe is de presentatie en de vormgeving? Zijn verworven kennis en inzichten te gebruiken voor nieuwe ontwikkelingen? Medestanders?
  4. Meerwaarde: Hoe zal het ons dagelijks leven veranderen? Hoe wordt het milieu verlicht of belast? Hoe worden anderen geïnspireerd door dit project?

 

Begin oktober is de kick-off bijeenkomst en na 8 weken is er een tussenevaluatie. In januari 2023 hopen we dan de eerste Awards uit te reiken. Meer informatie via jullie vakdocenten.

Kijk ook op: rontgen-apeldoorn.nl/award

De jury van de Röntgen Award bestaat uit deskundigen uit het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid. De Röntgen Award is een initiatief van de Stichting Röntgen Apeldoorn en NewTechPark.

Recent nieuws

foto

NewTechFestival 2023: Baan met Toekomst!

Omdat we groeien als organisatie en er steeds meer programmaonderdelen bijkomen hebben we een overkoepelende naam voor het totale event bedacht: NewTechFestival! Het NewTechFestival is er voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek. Op 3 en 4 november bij het NewTechPark (Zwitsalterrein Apeldoorn) kun je een kijkje komen nemen. Bedrijven presenteren hun technische snufjes aan bezoekers van het event. Op vrijdagochtend komen schoolklassen van het basis- en middelbaaronderwijs met leerlingen en in de middag en zaterdag is er een vrije inloop voor iedereen. Zet het in je agenda

Copyright Peter Lous_Festival4

Opening Zero Waste Week Apeldoorn met festival op NewTechPark

De derde editie van de Zero Waste Week Apeldoorn (10 t/m 16 september) wordt op 10 september feestelijk geopend met een tof festival voor jong en oud bij NewTechPark (op het Zwitsalterrein).

Saxion introductie

Vacature: Event-/Officemanager NewTechPark

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een leven lang leren in de techniek? Ben jij diegene die ervoor zorgt dat alle evenementen en kantoorwerkzaamheden optimaal georganiseerd zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!