Röntgen Award

Apeldoorn start dit jaar met een prachtig nieuw initiatief en daar kan jij bij zijn. De Röntgen Award!

Meer weten? Begin oktober is de kick-off bijeenkomst op jouw school –> Start jij met een project, zorg dan dat je erbij bent!

Met de Röntgen Award krijg je:

  • erkenning voor je talent, inzet en originaliteit
  • eeuwige roem door het Röntgen Award register
  • een mooier en waardevoller CV
  • feedback van een deskundige jury
  • een uitgebreid netwerk met het jaarlijkse Röntgen Award NetwerkEvent

Meld je aan!

Overleg met je studiebegeleider en de Röntgen Award Ambassadeur van je opleiding. Zij helpen je graag!

Röntgen, wereldberoemde Apeldoorner! Willem Conrad Röntgen ontdekte de röntgenstralen in 1895. Een baanbrekende ontdekking in o.a.  de geneeskunde. Willem Röntgen was nieuwsgierig, nauwkeurig, creatief en een doorzetter. Zijn motto: het delen van kennis is de beste manier om kennis verder te ontwikkelen

Een deskundige jury beoordeelt je project op vier onderdelen:

  1. Concept: Hoe is het idee ontstaan? Mogelijke behoefte of noodzaak? Welke uitwerking?  Communicatie, samenwerking en documentatie.
  2. Impact: Hoe uniek? Welke voordelen? Hoe en wat levert het op
  3. Uitwerking: Hoe is de presentatie en de vormgeving? Zijn verworven kennis en inzichten te gebruiken voor nieuwe ontwikkelingen? Medestanders?
  4. Meerwaarde: Hoe zal het ons dagelijks leven veranderen? Hoe wordt het milieu verlicht of belast? Hoe worden anderen geïnspireerd door dit project?

 

Begin oktober is de kick-off bijeenkomst en na 8 weken is er een tussenevaluatie. In januari 2023 hopen we dan de eerste Awards uit te reiken. Meer informatie via jullie vakdocenten.

Kijk ook op: rontgen-apeldoorn.nl/award

De jury van de Röntgen Award bestaat uit deskundigen uit het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid. De Röntgen Award is een initiatief van de Stichting Röntgen Apeldoorn en NewTechPark.

Recent nieuws

techday2

Zwitsal SummerTechDay 2022

In de zomervakantie op zaterdag 13 augustus organiseert de Hobby Computer Club (HCC) in Apeldoorn de 2e editie van Zwitsal SummerTechDay. Van 10.00 tot 1600 uur zijn kinderen vanaf ca. 6 jaar, makers en hobbyisten welkom bij NewTechPark op Zwitsal Apeldoorn. Toegang is gratis!

netwerkbijeenkomst2

Geslaagde Netwerkbijeenkomst NewTechPark

Tijdens deze bijeenkomst laten we u graag waar we als NewTechPark momenteel staan en wat het komende jaar gepland staat. Daarnaast kunt u kennis maken met de verschillende activiteiten en initiatieven die in en rondom NewTechPark betrokken zijn.

esadewfewfef

Uitnodiging deelname activiteiten TechnoDiscovery 2022-2023

Het einde van het schooljaar komt in zicht. Een succesvol jaar voor TechnoDiscovery en de leerlingen en leerkrachten van de deelnemende groepen van het Primair Onderwijs. We hebben dit jaar bijna 3000 leerlingen kunnen ontvangen t.o.v. de jaren daarvoor ongeveer 1100.. Na elk thema hebben we de deelnemende leerkrachten d.m.v. een enquête gevraagd of zij komend jaar weer zouden deelnemen en 95% komt weer terug!