Opening Zero Waste Week Apeldoorn met festival op NewTechPark

 

 

 

Van zondag 10 september t/m zaterdag 16 september organiseert Stichting Zero Waste Apeldoorn, samen met de Gemeente Apeldoorn, Foenix, CODA en een groot aantal betrokken ondernemers en organisaties uit Apeldoorn en omgeving, voor de derde keer de Zero Waste Week Apeldoorn: een inspirerende week vol activiteiten voor jong en oud in de hele gemeente op het gebied van duurzaam, verspillingsvrij en afvalvrij leven.

 

Je vindt een gezonde leefomgeving belangrijk en wil daar zelf stapsgewijs aan bijdragen? Tijdens de derde editie van de Zero Waste Week van zondag 10 tot en met zaterdag 16 september ontdek je verspreid over verschillende themadagen door de hele gemeente hoe makkelijk, goedkoop en leuk het is om te delen, ruilen, repareren, lokaal (tweedehands) te kopen en bijvoorbeeld je eigen verpakking mee te nemen als je boodschappen doet. Met kleine en betaalbare veranderingen in je dagelijkse keuzes, maak je al gauw een groot verschil en zet je heel makkelijk de eerste stappen richting een duurzame(re) leefstijl, met minder afval en minder verspilling. Laat je inspireren en informeren en bezoek de vele gratis activiteiten en workshops in de Zero Waste Week.

 

Openingsfestival bij NewTechPark

De week wordt feestelijk gestart op zondag 10 september van 11.00u tot 17.00u bij NewTechPark op het Zwitsalterrein, met een officiële aftrap door Wethouder Danny Huizer. Daarna volgt er een geweldige Slow Fashion show van verschillende tweedehands kledingwinkels uit Apeldoorn, maar ook van gerepareerde, upcyclede en geruilde kleding! De Jungle Warrior & The Fantastic Four Squad dansen op de beat van rapper Ramon Wolf Franken. Diverse ondernemers laten op de duurzame markt zien dat je dagelijkse spullen duurzamer gemaakt kunnen worden. Voor de jeugd zijn er diverse spellen en auteur Thijs Goverde leest voor uit zijn boek Supergroen voedselbos. Trashpacker Tijmen Sissing laat met de Cruise2Reduce bus zien hoe je van afvalplastic weer een nieuw product kunt maken. Ook kun je verschillende demo’s, workshops en lezingen zien, doen en volgen. Onder andere van de Paddenstoelenman en Race Against Waste. Neem je kapotte kleding mee om het te repareren bij de Fixing Fashion tafel, of je puzzels, boeken en plantjes om met andere bezoekers te ruilen. De omgeving van het NewTechPark wordt op deze middag onder handen genomen door de Plandelman en het Zero Waste Apeldoorn Plogging Team: sluit aan voor een korte opruimactie, lever je buit in en ontvang een handig zero waste cadeau!

  

De hele week duurzame activiteiten

Maar er is meer. Tijdens de Zero Waste Week kun je veelal gratis aan diverse leuke activiteiten meedoen. Wat dacht je van een online webinar van ontspullen-expert Gera van den Berg over greenwashing, of over minimaliseren? Of de kledingruilbeurs, waar je nette kleding die je niet meer draagt kunt ruilen voor een mooie ‘nieuwe’ outfit. Goed voor het milieu, en voor je portemonnee! Gigant vertoont een bijzondere en adembenemende film in voorpremière, en IVN natuureducatie organiseert een wandeling door het stadsgroen van Apeldoorn. Ook voor kinderen is er genoeg te doen na schooltijd bij onder andere CODA en Kinderboerderij De Maten.

  

Minder verspilling

Zero Waste gaat naast het verkleinen van de afvalberg, ook over minder verspillen. De Zero Waste Week valt samen met de landelijke Week Tegen Voedselverspilling. Daarom zet de gemeente Apeldoorn zich in om iedereen thuis te helpen om minder voedsel te verspillen door bijvoorbeeld informatie en tools zoals het Eetmaatje te verspreiden met een uitdeelactie op de warenmarkt op Winkelcentrum ‘t Fort, in Osseveld-Woudhuis, op woensdag 13 september.

 

Opschoonacties

Naast het delen van tips en ideeën over een duurzamer, afval- en verspillingsvrij leven, wordt er ook op grote schaal zwerfafval opgeruimd tijdens de World Clean-up Day op zaterdag 16 september. Help je al wandelend of joggend mee? Of misschien zelfs wel op een SUP in het kanaal?!

  

Korting op duurzame producten

Tenslotte bieden diverse Apeldoornse ondernemers tijdens de Zero Waste Week kortingen op duurzame producten of diensten aan.

  

Laat je inspireren om samen Apeldoorn en de wereld een stukje mooier te maken. Elke stap is er een!

  

Bekijk alle activiteiten: https://zwwap.nl

Een mooi gesprek met een aantal deelnemers van NewTechPark uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Een gesprek waar mooie en kritische vragen werden gesteld en het woord samenwerking heel veel naar voren kwam.  NewTechPark waar Apeldoornse talenten (van jong tot oud), bedrijven en onderwijs er samen voor kiezen zich een leven lang te ontwikkelen in de techniek.

Stem op ons

We zijn trots op de nominatie, want dit is een herkenning voor alle hardwerkende mensen die vanuit het onderwijs, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheid en burgers betrokken zijn bij NewTechPark en elke dag samen werken om  aan de slag te gaan met Techniek.

Op 13 oktober 2022 wordt tijdens de Award Night de winnaars van de verschillende categorieën bekend gemaakt en de winnaar van de publieksprijs! Hoe kun je ons helpen om de publiekprijs te winnen? Klik hier en stem op NewTechPark.

————————————————–

Apeldoorn Business Awards

Apeldoorn heeft prachtige bedrijven en maatschappelijke organisaties. Die zichzelf elke dag met passie, lef en visie proberen te verbeteren. Dat verdient een podium! Ieder jaar in oktober worden de mooiste bedrijven en organisaties tijdens een super feestelijke Award Night bekend gemaa

Recent nieuws

IMG_1553

Nieuw programma Technodiscovery: Wereld van Digtaal, Media en Entertainmaint

ROC Aventus heeft een belangrijke stap gezet in de opleiding van toekomstige elektrotechnici met de introductie van het keuzedeel Laadpaal Installateur op NewTechPark

laadpaal

ROC Aventus start nieuwe Keuzemodule Laadpaal Installateur

ROC Aventus heeft een belangrijke stap gezet in de opleiding van toekomstige elektrotechnici met de introductie van het keuzedeel Laadpaal Installateur op NewTechPark

foto

NewTechFestival 2023: Baan met Toekomst!

Omdat we groeien als organisatie en er steeds meer programmaonderdelen bijkomen hebben we een overkoepelende naam voor het totale event bedacht: NewTechFestival! Het NewTechFestival is er voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek. Op 3 en 4 november bij het NewTechPark (Zwitsalterrein Apeldoorn) kun je een kijkje komen nemen. Bedrijven presenteren hun technische snufjes aan bezoekers van het event. Op vrijdagochtend komen schoolklassen van het basis- en middelbaaronderwijs met leerlingen en in de middag en zaterdag is er een vrije inloop voor iedereen. Zet het in je agenda

I am raw html block.
Click edit button to change this html