Zero Waste Week Apeldoorn 2022

Op 11 september a.s. wordt de 2e editie van Zero Waste Week Apeldoorn afgetrapt met een duurzaamheidsfestival bij NewTechPark op het Zwitsalterrein Apeldoorn.

Inwoners van Apeldoorn kunnen tijdens het festival o.a. inspiratie opdoen bij de duurzame markt, diverse optredens bijwonen, is er een preloved Fashion Show en kunnen ze hun eigen wasmiddel maken. Nieuwsgierig naar het programma, klik hier

Daarnaast zijn er tijdens de Zero Waste Week (11 t/m 17 september 2022) nog veel meer duurzame initiatieven en activiteiten verspreid door Apeldoorn, zoals:

• Ploggen en plandelen
• Minibiebroute
• Speciale IVN wandeling door het groene stadscentrum van Apeldoorn
• Workshop composteren
• Rondleiding bij Herenboeren Wenumseveld
• GIGANT: Invisible Demons en The Hidden Life of Trees
• en nog veel meer …

Meer informatie wat er allemaal te doen is in deze week, houdt de website van Zero Waste Apeldoorn in de gaten.

————————————————–

Stichting Zero Waste Apeldoorn is voortgekomen uit het burgerinitiatief Zero Waste Apeldoorn, dat in samenwerking met de gemeente Apeldoorn zich toelegt op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van inwoners en het voorkomen of verminderen van afval en verspilling. Dit draagt mede bij aan de gemeentelijke doelstellingen met betrekking tot afvalpreventie,  afvalvermindering en circulariteit. 

Recent nieuws

vrijwilliger

Vrijwilligers workshopbegeleiding gezocht!

Vrijwilligers gezocht voor workshopbegeleiding! Het hele jaar door komen leerlingen bij ons workshops volgens waarbij ze lekker praktisch aan de slag gaan.

gastheer en gastvrouw

Vrijwilliger gezocht: Gastheer/vrouw NewTechPark

Vrijwilligers gezocht als gastheer/ gastvrouw op NewTechPark om o.a. gasten verwelkomen en de weg wijzen bij activiteiten, helpen bij voorbereiding van bijeenkomsten en evenementen en verzorgen cateringwerkzaamheden.

Podcast Artwork NTP

New Tech People – in gesprek met Hildegonde Mostert

Hildegonde Mostert is vanuit Sterk Techniekonderwijs een enthousiast gebruiker van het New Tech Park. In deze aflevering spreekt Max Dammers haar over haar rol om de verschillende organisaties uit het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid met elkaar te verbinden. Hildegonde vertelt dat daar waar Jacob van chaos houdt, zij haar kwaliteit juist vindt in het […]